Vozite NEREGISTROVAN AUTO, policija vam gleda kroz prste! Ko PLAĆA ŠTETU u slučaju nesreće?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2022, 02:06

Vozite NEREGISTROVAN AUTO, policija vam gleda kroz prste! Ko PLAĆA ŠTETU u slučaju nesreće?

Pao je sistem, registracija nije moguća, policija ne kažnjava, ali vozači ipak mogu da se nađu u veoma neprijatnoj situaciji.

Već treći dan nije moguće da se obavi registracija vozila u Srbiji zbog kvara na hardverskim komponentama informacionog sistema MUP-a, a iz ovog ministarstva poručuju da policija neće kažnjavati one učesnike u saobraćaju koji budu u vozilima koja nisu registrovana - međutim, postoji problem.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u saobraćaju rekao je za Blic da iako policija neće kažnjavati ljude kojima kola nisu registrovana zbog problema u radu MUP-a ipak moraju da budu na oprezu, i apelovao na vozače da se ponašaju odgovorno i kupe polisu osigruanja.

"Ako je nekome istekla registracija pre nekoliko dana, ili ističe danas ili sutra jedino što će tim ljudima biti na umu je da mogu slobodno da voze i da ih policija neće kazniti iako im je registracija istekla. Ipak, ako se desi saobraćajna nesreća oni neće biti osigurani i moraće da plate punu cenu štete", upozorava Okanović.

On kaže da bi do ovog scenarija došlo jer je polisa osiguranja jedan od obaveznih dokumenata koje vozači moraju da predaju policiji pri registraciji vozila.

"Treba apelovati što pre na one kojima je istekla registracija da bez obzira na to što je poilicija rekla da nece kažnjavati kupe polisu osiguranja. Ovo je ozbiljno upozorenje! Kupite polisu osiguranja da, ako vam se dogodi saobraćajna nesreća, budete osigurani kako ne biste plaćali stravično visoke odštete, koje idu od par hiljada, pa do par stotina hiljada evra", zaključuje Okanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.