Veliki brend povukao ručnu: Kažu da kupci neće električne automobile

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 16:53

Veliki brend "povukao ručnu": Kažu da kupci neće električne automobile

Nakon što su obećali "najtraženiji i najuzbudljiviji svetski EV", u Aston Martinu su ipak priznali da su se "zaleteli".

Oni su se udružili sa Lucidom i najavili prvi EV za 2025. godinu, ali je sada novi plan da se to dogodi 2026, pri čemu kao razlog navode "slabu tražnju kupaca".

Uparivanje sa Lucidom značilo je da će Aston Martin dobiti pristup njihovoj tehnologiji, odnosno twin-turbo motoru, baterijama, i Wunderbox sistemu punjenja.

"Tražnja korisnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za električnim vozilima, a naročito po ceni koju nudi Aston Martin, nije onakva kao što smo predviđali pre dve godine", rekao je izvršni predsednik Aston Martina Lorens Strol.

Dodao je da je mnogo veća tražnja za plug-in hibridima, kao i da "kupci žele određenu dozu elektrifikacije, ali da i dalje mogu da omirišu i čuju sportski automobil".

Ovo nije jedina kompanija koja je snizila očekivanja kada su u pitanju električna vozila - Mercedes-Benz je, na primer, takođe odložio svoj cilj da prodaje samo "strujaše" za pet godina, rekavši da planira veće investicije u SUS motore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.