Velika Britanija: Vozačima koji ne uključuju klimu preti kazna do 6.000 evra

Izvor: AutoBlog, 16.Avg.2022, 22:35

Velika Britanija: Vozačima koji ne uključuju klimu preti kazna do 6.000 evra

Klima uređaj je uobičajena stavka u gotovo svim automobilima ovih dana, ali ima puno starijih automobila na putevima, koji nemaju klimu. S temperaturama koje se približavaju 40°C u Velikoj Britaniji, čak ni spušteni prozor verovatno neće biti od velike koristi ku pokušaju da se vozači rashlade. Vlasti u Velikoj Britaniji podsećaju vozače na Pravilo 237 Zakona o saobraćaju koje nalaže da vozilo mora biti dobro klimatizovano i provetreno da bi izbegli pospanost tokom vožnje. Pozivaju vozače da upamte da vožnja tokom vrlo visokih temperatura znatno otežava upravljanje vozilom pa bi mogli izazvati i nesreću, pa za nepoštovanje pravila o klimatizovanju vozila preti i kazna do 5.000 funti. “Iako mnogi ljudi nisu svesni ovih...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Vozače automobila koji ne uključe KLIMU dok su za volanom čekaju PAPRENE KAZNE u ovoj zemlji

Izvor: Blic, 17.Avg.2022, 00:16

Klima uređaj je uobičajena oprema u gotovo svim automobilima ovih dana, ali ima puno starijih automobila na putevima, koji nemaju klimu. S temperaturama koje se približavaju 40 stepeni u Velikoj Britaniji, čak ni spušteni prozor neće biti od velike koristi kada pokušavate da se rashladite.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.