Velika AKCIJA Policije, razbili višedržavni lanac krađe automobila, POGLEDAJTE kakave su sve MAŠINE PRONAĐENE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 08:24

Velika AKCIJA Policije, razbili višedržavni lanac krađe automobila, POGLEDAJTE kakave su sve MAŠINE PRONAĐENE (VIDEO)

U istrazi je upravo uhapšeno šest osoba, a pronađeno je oko 30 ukradenih vozila, ukupne vrednosti od oko 3,1 milion dolara.

U istrazi nazvanoj "Operacija Havanski autoput", šest osoba je upravo uhapšeno, a oko 30 ukradenih vozila u vrednosti od oko 3,1 milion dolara (2,8 miliona evra) je vraćeno. LMPD kaže da su 19. juna detektivi 6. odeljenja policije Luisvila (SAD) izvršili brojne naloge za pretres. Sve je proisteklo iz duge istrage o lancu kriminalnih krađa automobila. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pronašli su ukradene automobile iz cele zemlje, tri traktorske prikolice, putnu prikolicu i čamac.

Na spisku su i neki skupi automobili poput Bentlija, Maseratija i BMV-a, a povrh toga pronađeni su marihuana i kokain. Sve ovo možete videti u priloženom videu. Policija kaže da umešani osumnjičeni koriste posebnu vrstu kloniranja broja šasije. Proces uključuje kreiranje novog skupa brojeva šasije na ukradenom vozilu koji odgovara legitimnom vozilu. Oni tada mogu da registruju vozilo, da ga prodaju ili zadrže i voze, a da ne budu vraćeni kao ukradeni putem pretrage broja šasije.

„Otkrili smo da su automobili klonirani sa novim brojevima šasije i bilo nam je skoro nemoguće na ulici da otkrijemo da su automobili ukradeni, jer ako pogledate registarske tablice, to bi se vratilo na automobil“, rekao je detektiv Brajan Rečijus. Policijska uprava Louisville Metro u ovom trenutku nije imenovala nijednog osumnjičenog. Optužila je „nekoliko ljudi“, ali nije objavila detalje o tome šta su optužbe ili kolika je kriminalna organizacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.