VW garantuje investicije u Španiji, opoziv u Australiji

Izvor: MojAuto, 09.Okt.2015, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VW garantuje investicije u Španiji, opoziv u Australiji

Nemačka automobilska kompanija Folksvagen (VW), pogođena skandalom oko manipulacije vrednostima izduvnih gasova, garantovala je 4,2 milijarde evra vredne investicije u Španiji, izjaio je danas španski ministar za industriju Hose Manuel Sorija.

"Juče sam se u Nemačkoj sastao sa predsednikom VW-a i on mi je garantovao da će planirane investicije u Španiji biti realizovane", izjavio je Sorija za španski nacionalni radio Kope.

VW, koji je priznao manipulacije na >> Pročitaj celu vest na sajtu MojAuto << testovima kontrole emisije štetnih gasova u

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

SAD, obećao je da će u narednih pet godina uložiti više milijardi evra u fabriku svog brenda "seat" u opštini Martorel pored Barselone, kao i u svoju fabriku u španskoj pokrajini Navari.

Folksvagen je najvažniji poslodavac u Španiji, budući da zapošljava oko 22.000 ljudi. Španija nema domaće proizvođače automobila, pošto je Folksvagen 1986. godine kupio "seat" od države, ali celokupna automobilska industrija čini skoro deset odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) i zapošljava devet odsto ukupne radne snage.

Istovremeno, australijska filijala VW-a saopštila je danas da će sprovesti dobrovoljno povlačenje vozila opremljenih softverom za manipulaciju rezultatima emisije štetnih gasova, kojih je, kako saopšteno, skoro 100.000, ne objavljujući međutim raspored opoziva.

Nastavak na MojAuto...






Povezane vesti

VW garantuje investicije u Španiji, opoziv u Australiji

Izvor: Capital.ba, 09.Okt.2015

MADRID/KANBERA, Njemačka automobilska kompanija Folksvagen (VW), pogođena skandalom oko manipulacije vrijednostima izduvnih gasova, garantovala je 4,2 milijarde evra vrijedne investicije u Španiji, izjavio je danas španski ministar za industriju Hose Manuel Sorija. \“Juče sam se u Njemačkoj...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MojAuto. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MojAuto. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.