VOZAČI, uvek obratite PAŽNJU na ovaj DEO, neispravnost vam može napraviti velike PROBLEME I GLAVOBOLJU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 07:11

VOZAČI, uvek obratite PAŽNJU na ovaj DEO, neispravnost vam može napraviti velike PROBLEME I GLAVOBOLJU (VIDEO)

Možete imati problem, a da toga niste ni svesni.

Osim ukoliko ne vozite električno vozilo, velike su šanse da se kroz grad vozite uz pomoć motora sa unutrašnji sagorevanjem.

Ako auto ne ide baš kako treba, razlog za to su možda svećice.

Svećice su, bukvalno, varnica koja održava vaš motor da pali glatko.Oni su sastavni deo glatkog pogona jer zapaljuju mešavinu goriva i vazduha u motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, obezbeđujući snagu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja vam je potrebna. Ako se ne promene kada pređu svoju efikasnost, to može dovesti do problema za vaš motor..

Svaki motor na autombilu ima čep na vrhu svakog cilindra.Dakle, ako imate četvorocilindrični motor, imaćete četiri čepa, dok šestocilindrični motor ima šest i tako dalje. Deo svećice koji se ubacuje u cilindar je terminal - gde se stvara varnica. Električna energija koju generiše sistem paljenja automobila prvo teče kroz centralnu elektrodu, jednu od dve. Kada električna energija preskoči razmak između centralne elektrode i druge, formira se varnica . To pali mešavinu goriva i vazduha u optimalno vreme unutar cilindra, gurajući klip nadole i okrećući radilicu.

Da budemo jasni, svećice ne treba često menjati i dizajnirane su da izdrže dugi niz kilometara i godina. Nekim automobilima je potrebna zamena svećica tek nakon 100.000 km, nekima do 120.000 km. Pri kupovini i zameni pogledajte uputstvo za upotrebu: ono će vam preporučiti kada treba da zamenite svećice vašeg motora. Različiti materijali imaju različit vek trajanja: bakar se najbrže troši, dok čepovi sa iridijumskim ili platinskim vrhom traju najduže.Međutim, bez obzira na materijal, svećice su izložene visokim temperaturama i pritiscima i habaju se nakon ponovljenih varničenja. Naslage ugljenika se mogu nakupiti na elektrodama, utičući na efikasnost varničenja, a time i na efikasnost motora.

Pored toga, obavezno proverite električne vodove (žice) koje vode do samih utikača.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.