VOZAČI POČETNICI: Na ove 3 OPASNOSTI u toku vožnje  morate obratiti POSEBNU PAŽNJU, a evo i koje su

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 16:19

VOZAČI POČETNICI: Na ove 3 OPASNOSTI u toku vožnje morate obratiti POSEBNU PAŽNJU, a evo i koje su

Za one koji su upravo dobili vozačku dozvolu.

Biti u stanju da vozite znači uživati u više slobode i pogodnosti, ne morate da čekate autobuse, vozove ili taksije...Ali novi vozači su takođe posebno ranjivi, i pod većim rizikom od ostalih učesnika u saobraćaju. Bez mnogo iskustva, šanse za udes su veće. Na ovih tri opasnosti na putu morate paziti.

Kao novi vozač, verovatno niste imali mnogo iskustva u vlažnim uslovima. Kišno vreme smanjuje vidljivost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i vuču. Ovo povećava verovatnoću nesreće. Obratite posebnu pažnju na uslove u saobraćaju. Pazite na automobile ispred, kako biste izbegli da vas ne zapljsukuju i smanje već otežanu vidljivost.

Novi vozači, pazite: Osim motociklista i biciklisti se naizgled mogu pojaviti niotkuda. Mnogi biciklisti u Srbiji ne poštuju saobraćajne propise, često zanemarujući adekvatnu opremu I svetla. Što je još gore, noću mnogi biciklisti voze i bez svetla, pa ih je još teže uočiti. Opet, održavajte umereniju brzinu tako da imate dovoljno vremena da reagujete, zakočite.

Novi vozači nikada ne bi trebalo da uzimaju držače telefona zdravo za gotovo. Možda je legalno koristiti telefon dok je montiran ili na bluetoth slušalice. Ali to predstavlja veliku distrakciju. Mnogo toga se može desiti dok vam oči padaju sa puta na ekran. Šetač može iznenada preći put. Auto ispred vas može iznenada zakočite i slično...Bilo da ste novi vozač ili iskusan, dovoljno vremena za reakciju je razlika između skorog promašaja i nezgode. Ili razlika između ozbiljne nesreće i blatobrana. Vas telefon koristite samo kada ste bezbedno parkirani. Vaš život i život drugih mogu zavisiti od ovoga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.