VOZAČI, OPREZNO: Ako vam se upali OVA LAMPICA, izbegavajte brzu vožnju i ODMAH KOD MAJSTORA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2023, 19:59

VOZAČI, OPREZNO: Ako vam se upali OVA LAMPICA, izbegavajte brzu vožnju i ODMAH KOD MAJSTORA (FOTO)

Pregledajte kočioni sistem.

Moderne kontrolne table sadrže brojne lampice upozorenja koje ukazuju na probleme u Vašem vozilu ili na vreme upozoravaju na ključne oblasti koje zahtevaju hitnu proveru. Većina ovih lampica je univerzalna za sve marke i modele automobila, što ih sa jedne strane čini lakim za prepoznvanje.

Lampica za kočioni sistem obično je prikazana kao uzvičnik unutar kruga, a kod nekih automobila samo oznaka "BRAKE".

Kada je u automobilu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podignuta ručna kočnica ova lampica svetli na instrument tabli. Međutim, ukoliko je ručna kočnica spuštena ili ova lampica počne da svetli u toku vožnje, tada ukazuje na neki problem sa kočionim sistemom, kao što su nizak nivo kočione tečnosti u glavnom cilindru, istrošene kočione pločice i diskovi, ili neispravan sistem protiv blokiranja kočnica.

Ako se ovo svetlo upali, izbegavajte vožnju velikom brzinom i odmah pregledajte kočioni sistem kod kvalifikovanog mehaničara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.