VOZAČI OPREZ: Nepoštovanje ovog ZNAKA može dovesti do SAOBRAĆAJNIH NESREĆA SA FATALNIM ISHODOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 20:10

VOZAČI OPREZ: Nepoštovanje ovog ZNAKA može dovesti do SAOBRAĆAJNIH NESREĆA SA FATALNIM ISHODOM

Svedoci smo da dosta nesavesnih vozača ovaj znak potpuno zanemari.

Nepoznavanje saobraćajnih znakova može da bude izuzetno opasno. Naročito onih znakova koji određuju prvenstvo prolaza na raskrsnici ili na suženom kolovozu zbog radova ili nekog drugog razloga. Pogotovo je to slučaj kada je reč o putu pod ozbiljnim nagibom.

Svedoci smo da je u poslednjih nekoliko godina, dobar deo "taze" vozača stradao, a razlozi su uglavnom bili manjak iskustva i nepoštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saobraćajnih znakova i signalizacije. Ne tako često i iskusni vozači umeju da pogreše, i pomešaju slične znakove koji imaju potpuno suprtotno značenje.

Tokom saobraćajne gužve osmeh na lice može da stavi samo znak za prvenstvo prolaza.  Međutim, kada to zadovoljstvo prestaje? Kada vaš put više nije onaj sa prvenstvom prolaza.

Znak "završetak puta sa prvenstvom prolaza", označava mesto na kome se završava put ili deo puta sa prvenstvom prolaza.

Ovaj znak spada u znakove obaveštenja, i često se može videti kako u velikim gradskim sredinama tako i manjim.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.