VOZAČI OPREZ: Lopovi posebno vole da skidaju OVAJ DEO sa automobila

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 19:55

VOZAČI OPREZ: Lopovi posebno vole da skidaju OVAJ DEO sa automobila

Katalizator kao suvo zlato.

Pojedini vozači u Srbiji žale se na krađu katalizatora, bez koga se po novim propisima od 5. jula neće moći proći tehnički pregled.

Katalizator je ključna komponenta sistema za kontrolu emisionih gasova vašeg automobila, tako da mora biti operativan kako bi vaš automobil radio ispravno, kao i da bi bio legalan.To je metalni kanister koji je deo sistema za kontrolu emisionih gasova vašeg automobila.

Obično se nalazi između >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izduvne grane i lonca auspuha. Vaš katalizator nekako liči na lonac, ali je mnogo drugačiji, iznutra i spolja. Kućište mu je izrađeno od nerđajućeg čelika, da podnese koroziju i visoke temperature izduvnih gasova. Iznutra ima strukturu saća od keramike koja je presvučena plemenitim metalima poput platine, paladijuma i rodijuma.

- Na parkingu kod isključenja sa auto-puta drugaru skinuli katalizator - napisao je u upozorenju jedan korisnik društvenih mreža i objavio na Instagram stranici "Serbia live Beograd" i priložio fotografiju.

Međutim, reklo bi se da ovo nije usamljen slučaj s obzirom da se javilo još nekoliko korisnika sa sličnim problemom.

- Meni su takođe ukrali katalizator pre dve nedelje na Karaburmi. Utešna činjenica koju mi je mehaničar rekao jeste da pola Beograda nema katalizator - napisao je drugi korisnik društvenih mreža.

Takođe su se mnogi pratioci nadovezali na njihove priče, uz više potvrda da se to i njima dešavalo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.