VOZAČI, OBRATITE PAŽNJU: Kazne za ovu radnju u toku vožnje su paprene - MOŽETE OSTATI I BEZ VOZILA

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2024, 18:20

VOZAČI, OBRATITE PAŽNJU: Kazne za ovu radnju u toku vožnje su paprene - MOŽETE OSTATI I BEZ VOZILA

Poštujte pravila pune linije.
Saobraćaj ima svoja pravila - stroga i jasna i treba ih se pridržavati u svakom trenutku, bilo da su u vidu znaka na kolovozu, uz put ili svetlosna signalizacija.
Po pravilu, najčešće su oznake na kolovozu bele boje, a ukoliko je to potrebno mogu biti i druge, kao npr. žute za taksi i vozila gradskog prevoza.
Razumevanje znakova je nužno za funksionisanje u saobraćaju, ali, nažalost mnogi se tih pravila ne pridržavaju, čime ugrožavaju život ostalih učesnika u saobraćaju, a na kraju i svoj. Koliko puta ste videli da neko obilazi vaš auto, sa leve strane, gazeći punu liniju, pa čak i sa desne strane? Nažalost niste jedini i ovo ne bi smelo da se dešava....

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.