VOZAČI, DOBRO RAZMISLITE: Vlasnici benzinaca i dizelaša bi mogli da plaćaju mnogo veće takse, OVO JE KLJUČNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2024, 19:16

VOZAČI, DOBRO RAZMISLITE: Vlasnici benzinaca i dizelaša bi mogli da plaćaju mnogo veće takse, OVO JE KLJUČNO

Sve se menja u roku od nekoliko nedelja.

Vlasnici benzinaca i dizela možda će morati da "preispitaju" da li uopšte poseduju vozilo pošto porezne stope na automobile rastu od proleća.

Pol Dejli, direktor InsureDaili.co.uk, rekao je da vozači moraju da pogledaju "vrednost posedovanja automobila" zbog povećanih troškova vožnje.

Dolaze kao nove stope akcize na vozila (VED), postavljene na korisnike u saobraćaju od 1. aprila 2024. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Troškovi će rasti u skladu sa inflacijom indeksa maloprodajnih cena (RPI), ali će neki vlasnici i dalje imati stotine funti dodatnih troškova.

To dolazi u periodu kad su godišnje premije osiguranja automobila porasle za više od 50 odsto, dok su cene benzina i dizela ostale znatno iznad cifara zabeleženih pre dve godine.

U razgovoru za Ekpress.co.uk, Pol je rekao: - Za neke vlasnike vozila, moglo bi biti vreme da preispitaju vrednost posedovanja sopstvenog automobila u poređenju sa troškovima upravljanja vozilom. Postoje alternativne opcije, uključujući privremeno osiguranje za vozače koji pozajmljuju automobil.

Prema finansijskim stručnjacima Pete Bardena, naknade za VED će ove godine porasti za oko šest odsto.

Većina vlasnika će primetiti samo blagi porast, ali oni sa benzinskim i dizel modelima koji najviše zagađuju će biti jako pogođeni.

Za one koji poseduju automobile registrovane 1. aprila 2017. godine ili kasnije, standardne stope će porasti sa 180 funti na 190 funti godišnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.