VOZAČI! Ako ne uradite OVU stvar kad vas zaustavi policija, sledi vam i 8 kaznenih bodova!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2023, 19:09

VOZAČI! Ako ne uradite OVU stvar kad vas zaustavi policija, sledi vam i 8 kaznenih bodova!

Da se podsetimo...

Zakon o bezbednosti u saobraćaju ne treba shvatati olako ni u kom slučaju, a pogotovo kada je u pitanju kontakt sa policijom koja vas zasutavlja. U ovoj situaciji, možete da dobijete čitavih 8 kaznenih poena.

- Vozaĉ ne zaustavi bezbedno, uz desnu ivicu kolovoza, odnosno van kolovoza vozilo kojim se kreće neposredno ispred policijskog vozila sa prvenstvom prolaza koje daje istovremeno i svetlosni znak upozorenja, odnosno ne postupi po znacima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i naredbama policajca kada vozi neposredno iza policijskog vozila koje daje posebne zvuĉne i svetlosne znake, odnosno ne prati to policijsko vozilo do pogodnog mesta i ne zaustavi se bezbedno iza policijskog vozila - piše u okviru Zakona o bezbednosti u saobraćaju.

Ukoliko se u ovom slučaju dogodi i saobraćajna nezgoda, vozač dobija još 3 dodatna poena, ukupno 11. Vozačka dozvola se oduzima kada vozač ima 18 ili više kaznenih poena. Kazna za ovaj prekršaj je od 15 do 30.000 dinara, ili kazna zatvora od 30 dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.