VN Portugala: Botas sprečio Hamiltona da dođe do 100. pola

Izvor: AutoBlog, 01.Maj.2021, 18:47

VN Portugala: Botas sprečio Hamiltona da dođe do 100. pola

Kako prenosi Sport Klub, u subotu su na programu bile kvalifikacije za Veliku nagradu Portugala u šampionatu Formule 1, a 17. pol poziciju u karijeri ostvario je vozač Mercedesa Valteri Botas. On je slavio ispred timskog kolege Luisa Hamiltona, koji na taj način nije uspeo da dođe do jubilarnog 100. pola u prvom pokušaju u karijeri. Treći je bio vozač Red Bula Maks Ferstapen. Botas će prvi put ove sezone startovati sa pozicije broj jedan, pošto su u prve dve trke šampionata na prvoj startnoj poziciji bili upravo Ferstapen i Hamilton. Vetar koji se pojačao krajem kvalifikacija onemogućio je vozače da pruže bolji nastup u kasnijem delu, pa nije bilo većih promena u finišu. Konačan poredak pred start trke izgledaće ovako: 1. Valteri...

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Botasu pol pozicija u Portugalu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Maj.2021

LISABON - Vozač Mercedesa Valteri Botas sutra će startovati sa pol pozicije u trci za Veliku nagradu Portugala u šampionatu Formule 1.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.