VEROVATNO OVO NISTE NI PRIMETILI: Pored lampice za gorivo postoji jedna veoma KORISNA OZNAKA, evo čemu služi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2024, 17:34

VEROVATNO OVO NISTE NI PRIMETILI: Pored lampice za gorivo postoji jedna veoma KORISNA OZNAKA, evo čemu služi (FOTO)

Za ovo malo ljudi zna, a može vam uštedeti vreme.
Mnogi vozači nisu ni primetili da postoji strelica na instrument tabli pored lampice za gorivo, ali i oni koji jesu, u većini slučajeva, ne znaju šta označava.
Strelica je posebno korisna kada smo za volanom iznajmljenog vozila i treba da sipamo gorivo, a ona pokazuje s koje strane automobila se nalaze vrata rezervoara.
Uz pomoć ovog obeležja na najjednostavniji način možemo da saznamo gde treba da parkiramo vozilo kako bismo što lakše napunili gorivo.
Zanimljivo je da još uvek ne postoji opšta saglasnost među proizvođačima automobila na kojoj strani automobila treba da se nalaze vrata rezervoara.
Ova strelica...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.