VEROVATNO NISTE ZNALI: Evo da li gorivo sme da se toči dok je motor automobila uključen

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Dec.2023, 22:21

VEROVATNO NISTE ZNALI: Evo da li gorivo sme da se toči dok je motor automobila uključen

I nije baš najbolja ideja.

Kada dođe zima nikome se ne napušta vozilo dok se toči gorivo. Svi bi radije ostali unutra dok grejanje radi i sačekali da pumpadžija odradi svoje. Slično je i sa letnjim žegama, kada je klima u pogonu.

Ipak, da li je to dobra ideja?

Stručnjaci kažu - ne, nikako! Točenje goriva se ne preporučuje dok motor automobila radi.

Iako postoji minimalna mogućnost da izbije požar, ostavljanje motora u radu, povećava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogućnost paljenja plinskih gasova ako dođu u dodir sa statičkim elektricitetom.

Zbog toga je najsigurnija opcija isključiti motor, kako biste izbegli i najmanju mogućnost požara, statički elektricitet ili paljenje lampice na kontrolnoj ploči.

Rizik od požara da se zapale gasovi, a ne tečnost, što bi moglo da dovede do eksplozije.

Kada je u pitanju oštećenje motora, šanse za to su izuzetno male, ali to ne znači da ne mogu da se dogode problemi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.