VEROVATNO GA NISTE VIDELI: Nastao je novi saobraćajni znak, evo koja mu je funkcija

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2023, 14:47

VEROVATNO GA NISTE VIDELI: Nastao je novi saobraćajni znak, evo koja mu je funkcija

Znak je uveden nakon zvanične uredbe u avgustu 2020. godine.

U Francuskoj su na putevima počeli da postavljaju novi saobraćajni znak, a najjednostavnije bismo ga mogli opisati kao beli dijamant na plavoj podlozi. Koja je funkcija ovog saobraćajnog znaka? On obaveštava da je traka namenjena isključivo određenim učesnicima saobraćaja.

Dakle, to su vozila car poolinga, električna vozila, taksi vozila i autobusi. Znak je uveden nakon zvanične uredbe u avgustu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2020., a sad se počeo pojavljvati na auto-putevima i putevima sa više prometnih traka u jednom smeru. Može biti aktivan samo tokom određenog vremena, kao što su razdoblja saobraćajnih gužvi.

To je to pic.twitter.com/5QhfYC8WXP

— Glengeri kontakti (@FuckinDeadbeat) August 21, 2023

Do sada je novi saobraćajni znak već postavljen u Lyonu, Grenobleu i Strasbourgu. U budućnosti će se koristiti u celoj Francuskoj. Ako ne poštujete ovaj znak kazna ide sve do 135 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.