VELIKI OPREZ: NOVA PREVARA hara Beogradom, NAMERNO IZAZIVAJU SAOBRAĆAJNE NESREĆE, a evo i koji su vozači NAJVIŠE NA UDARU

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 12:37

VELIKI OPREZ: NOVA PREVARA hara Beogradom, NAMERNO IZAZIVAJU SAOBRAĆAJNE NESREĆE, a evo i koji su vozači NAJVIŠE NA UDARU

Držite rastojanje!

U Beogradu se pojavila nova vrsta prevare u kojoj se sudari namerno izazivaju, a meta prevaranata su skuplji automobili. Korisnici društvenih mreža navode da ta prevara u Beogradu kruži, nakon manjih sudara u saobraćaju. Prevaranti naglo zakoče kako bi ih automobil iza udario.

Kako piše RTS, škripa guma i kočenje pa zatim sudar automobila – logično je da bi svi to da izbegnu. Ali na društvenim mrežama se pojavila informacija da pojedini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vozači namerno izazivaju lakše sudare kako bi dobili novac za minimalnu štetu.

- Čuo sam da se dešavaju u gradu, ali nisam imao takav susret - rekao je anketirani vozač. Ljudi se služe svakakvim stvarima da dođu do novca, dodaje drugi.

Prevaranti odbijaju da pozovu policiju i traže novac na licu mesta. Ova vrsta prevare postoji već 10 ili 15 godina, kažu stariji vozači sa kojima smo razgovarali. Prevaranti naglo zakoče kako bi ih automobil iza udario. Ko je tu kriv i da li uvek treba sačekati policiju – mišljenja su različita.

Taksista kaže da je kriv onaj pozadi jer ne drži rastojanje. Drugi vozač kaže: Pa ja sam kriv zato što nisam držao odstojanje.

- Da razbijemo jedan mit koji postoji, a to je da je uvek kriv onaj otpozadi kada dođe do sudara – to nije tačno. Može da bude kriv i onaj otpozadi zbog nedržanja odstojanja, ali naglo kočenje osim ako ne izbegavamo opasnost nije dozvoljeno. To znači da neko ko se kreće ispred vas ukoliko bez opravdanog razloga naglo zakoči, a vi udarite u njega otpozadi, onda je on kriv - kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.