VEĆINA PROFESIONALNIH VOZAČA NE ZNA: Ovaj saobraćajni znak viđate ČESTO, da li znate šta predstavlja?

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 09:40

VEĆINA PROFESIONALNIH VOZAČA NE ZNA: Ovaj saobraćajni znak viđate ČESTO, da li znate šta predstavlja?

Prisetimo se.

Vozači koji dugo vremena imaju vozačku dozvolu se često susreću sa saobraćajnim znakovima koje ne poznaju, zaboravili su ih ili ih pak nikada nisu naučili.

Jedan od tih znakova je i znak koji predstavlja prestanak zabrana i ograničenja.

Znakovi pružaju učesnicima u saobraćaju potrebna obaveštenja o putu kojim se kreću, nazivima mesta kroz koja prolaze i udaljenosti od tih mesta.

Takođe, daju informacije o prestanku važenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << znakova izričitih naredbi kao i druga korisna obaveštenja.

Koliko godina vozim, ovo nikad video nisam, a kažu da ga ima svuda. Šta ovo znači? pic.twitter.com/t4gH0goeqv

— Glengeri kontakti (@FuckinDeadbeat) June 15, 2023

Ovaj znak predstavlja prestanak zabrana i ograničenja, ustvari označava mesta na putu odakle prestaju da važe odgovarajuća ograničenja i zabrane, koje su pre tog mesta uspostavljene saobraćajnim znakovima zabrane i ograničenja, postavljenim na tom putu.

Bilo da je u pitanju ograničenje brzine, zabrana preticanja, itd... sve to prestaje nakon ovog znaka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.