Ups, skupoceni McLaren završio u kanalu FOTO

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 12:25

Ups, skupoceni McLaren završio u kanalu FOTO

Vozač kaže da je loše procenio krivinu.

Jedan Holanđanin je vozeći skupoceni McLaren 570S Spider završio u jarku sa vodom u Den Hagu. Kada je policija stigla, motor je još radio. Vozač je bio sam u automobilu, a na sreću u ovom udesu niko nije povređen.

Slučajni prolaznik je navodno ušao u automobil da ugasi motor jer je još uvek radio dok je vozilo bilo u vodi.

Spasilačka služba je tri sata izvlačila supersportski automobil iz kanala. Vozač >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je policiji rekao da je pogrešno procenio ulazak u krivinu. Pored polomljenog fara, na automobilu su i velika oštećenja od vode.

Reč je o McLarenu 570S Spider iz 2018. godine, automobilu čija je cena oko 300.000 evra. Auto ima sklopivi čvrsti krov koji se može podići ili spustiti za svega 15 sekundi, čak i u pokretu, pri brzinama do 40 km/h.

Motor proizvodi 570 KS i 600 Nm. Snaga se šalje na zadnju osovinu pomoću sedmostepenog automatskog SSG menjača.

Spider od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,2 s, dok je maksimalna brzina automobila sa podignuti krovnim pokrivačem 328 km/h. Maksimalna brzina nešto je niža kada se vozi "sa vetrom u kosi" i iznosi 315 km/h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.