Unapređena verzija VW Sharan-a

Izvor: Autoportal.rs, 26.Feb.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređena verzija VW "Sharan"-a

Svi proizvođači automobil čekaju zvaničan početak sajma u Ženevi kako bi predstsavili svoje novitet, koncepte, "zelene" automobile ali i stare modle u novom ruhu. Nemački gigant takođe čeka ali je pre Ženeve otkrio par detalja vezano za jedan od svojih modela.

Volkswagen "Sharan" trenutno se nalazi u svojoj drugoj generaciji a na red je došla i prva modifikacija. Najvažnije izmene tiču se agregata. Ponuđeni dizelaši i benzinci sada su i do 15 efikasiniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << i ekonomičniji i odgovaraju "Euro6" standardima. Dva potpuno nova motora biće TSI zapremine 1.4 litara sa 148 konja snage i TSI zapremine 2.0 litara koji daje ukupno 217 konjskih snaga.

Tri nova TDI agregata su zapremine 2.0 litara snage 113, 148 i 181 konja. Svi motori, izuzev najslabijeg dizela idu u kombinaciji sa šestostepenim DSG menjačem. Model sa TDI agregatom snage 148 konja dolazi i u varijanti sa "4Motion" sistemom pogona na svim točkovima.

Od opreme dodati su i sistem za automatsko kočenje nakon udesa, sistem za praćenje saobraćaja ispred vozača kao i informatičke novine, sa platformom druge generacije, koja podržava “Composition Colour” displej od 5 inča kao i “Composition Media”/"Discover Media” dispej prečnika 6.5 inča. Tu su i funkcije kao što je MirrorLink, CarPlay (Apple) i Android Auto (Google) koje su deo dodatne opreme.

Što se stilskih dodataka tiče, izmene su veoma diskretne i uključuju LED potpis na zadnjem delu, "Jakarta" alu-felne prečnika 16 inča, nove boje karoserije “Hudson Bay Blue Metallic” i “Crimson Red Metallic". Unutar kabine nov je volan kao i dispej instrument table i tri nove kombinacije boja. "Sharan" se može naručiti i sa "Vienna" kožom koja je živena po "dijamant" šemi.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.