Redizajnirana Mazda MX-5

Izvor: B92, 12.Jul.2012, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redizajnirana Mazda MX-5

Mazda je objavila zvanične fotografije i detalje nove, unapređene verzije svog sportskog dvoseda sa otvorenim krovom, modela MX-5.

Obe varijante Mazde MX-5, sa tvrdim i mekim krovom, dobiće poboljšane bezbednosne i vozne karakteristike i novi izgled spoljašnjosti i enterijera.

Redizajnirana Mazda MX-5 ima novi prednji branik koji roudstera čini agresivnijim i doprinosi boljim aerodinamičnim karakteristikama automobila.

Kupcima u Evropi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biće dostupna i nova siva boja eksterijera (Dolphin Grey). U Mazdi kažu i da će instrument tabla i upravljač imati novi, rafiniraniji izgled.

MX-5 oduvek je predstavljao simbol za uživanje u vožnji, a nova verzija donosi još više zadovoljstva za vozača.

Stepen ubrizgavanja goriva nije više direktno povezan sa hodom papučice za gas (na modelima sa ručnim menjačem) tako da se povećava osećaj linearnog ubrzanja. U Mazdi kažu da se na taj način vozaču omogućava još više kontrole kada ubrzava na izlazu iz oštrih krivina.

Ova osobina kombinovana je sa poboljšanom karakteristikom servo uređaja na kočnicama, čime se optimizuje kontrola kočenja, što je naročito korisno kada vozač prilikom ulaska u krivinu i koči.

Osim dizajna kojim je naglašena agresivnost, veće aerodinamičnosti i boljeg ponašanja u krivinama, sigurnosne karakteristike su takođe unapređene.

Mazda ovoga puta predstavlja “aktivnu haubu”, sistem za veću bezbednost pešaka. Hauba se automatski podiže ukoliko se detektuje potencijalni sudar sa pešakom i na taj način apsorbuje se energija udarca.

Novi prednji odbojnik takođe je osmišljen tako da pruža veću zaštitu nogu pešaka prilikom udarca.

Redizajnirana Mazda MX-5 stiže u evropske prodajne salone u jesen 2012.

Vozili smo: Mazda MX-5 Roadster Coupé.

Pročitajte o specijalnoj verziji Mazde MX-5 sa 241 ks.
Pogledaj vesti o: Mazda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

12.07.2012 ::: Unapređena verzija MX-5 stiže u Evropu na jesen

Izvor: AutoMagazin, 12.Jul.2012

Nova, unapređena verzija najpopularnijeg sportskog automobila sa otvorenim krovom na svetu, Mazde MX-5, stiže iz pogona u Hirošimi u evropske salone ove jeseni. Uz poboljšane bezbednosne i vozne karakteristike, sa novim detaljima u eksterijeru i enterijeru, obe verzije modela – sa tvrdim i mekim...

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.