Ulepšani Smart za 2020. FOTO

Izvor: B92, 06.Sep.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulepšani Smart za 2020. FOTO

Nakon prošlonedeljnog tizera, Smart je otkrio svoje restilizovane električne modele EQ ForTwo i EQ ForFour.

Dizajn spoljašnjosti oba modela osvežen je novim detaljima, a unutrašnjost je takođe pretrpela određene promene, uključujući novi 8-inčni ekran multimedijalnog sistema koji je sada intuitivniji za korišćenje. Putnici će takođe imati dodatni prostor za odlaganje sitnica u kabini.

Oni koji su očekivali unapređenja na planu pogona biće razočarani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s obzirom da je Smart zadržao postojeće baterije kapaciteta 17,6 kWh, a i snaga elektromotora je nepromenjena – tu je i dalje agregat koji proizvodi 82 ks (60 kW) i 160 Nm.

Proizvođač je potvrdio i da je autonomija u vožnji ostala ista i da iznosi oko 160 km, prema NEDC standardu. Smart je saopštio da se uz pomoć opcionog brzog punjača od 22 kW baterije mogu dopuniti od 10% do 80% kapaciteta za manje od 40 minuta.

Restilizovani Smart za 2020, koji će se prodavati samo u verziji sa električnim pogonom, pred publikom će debitovati naredne sedmice, na Sajmu automobila u Frankfurtu, dok je sledeća generacija malog gradskog automobila (takođe isključivo na elektropogon) planirana za 2022. godinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.