UŠTEDITE NOVAC: Imate problem sa akumulatorim - evo JEFTINOG TRIKA da ga ponovo startujete (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 19:22

UŠTEDITE NOVAC: Imate problem sa akumulatorim - evo JEFTINOG TRIKA da ga ponovo startujete (VIDEO)

Niste ni svesni u čemu vam sve koka-kola može pomoći.

U slučaju problema sa akumulatorom, morate prvo biti sigurni da nije reč samo o problemu u kontaktu. Pre nego što odlučite da ga zamenite, proverite da nije došlo do oksidacije.

Nakon određenog vremena, na kontaktima akumulatora može se pojaviti oksidacija i korozija koja sprečava da se ostvari dobar kontakt, tako da vaš akumulator može biti dobar, ali oksidacija sprečava protok struje pa vaš automobil >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neće da upali. Zato je potrebno da očistite kontakte na akumulatoru, kao i konektore automobila koji idu na vaš akumulator. Iako to možete očistiti na različite načine, pokazalo se da koka-kola odlično čisti ovakve stvari, te da gotovo trenutno uklanja koroziju i oksidaciju.

Jednostavan postupak

Konektore akumulatora potopite 10 minuta u koka-kolu, a akumulator skinite i sipajte malo ove tečnosti po kontaktima, a zatim sunđerom dobro istrljajte. Možete koristiti i žicu za sudove kako biste sve bolje očistili i skinuli oksidaciju.

Koliko često treba ponavljati postupak

Dokazano je da 80 odsto akumulatora koji neće da upale zapravo imaju problem s lošim kontaktom koji nastaje usled oksidacije, pa se potrudite da barem jednom u šest meseci uradite ovo čišćenje, jer će vaš automobil mnogo bolje raditi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.