UPOZORENJE VOZAČIMA: Obratite pažnju kome pozajmljujete auto, od danas stupaju na snagu nova pravila

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2023, 04:50

UPOZORENJE VOZAČIMA: Obratite pažnju kome pozajmljujete auto, od danas stupaju na snagu nova pravila

Najteži prekršaji će se vremenom menjati.

Stručnjak za bezbednost u saobraćaju Milan Božović izjavio je za N1 da je cilj izmena Zakona o bezbednosti u saobraćaju sigurnost svih učesnika u njemu, kao i da je najveća novina u vezi oduzimanje vozila bahatim vozačima.

Podsetimo, Skupština Srbije usvojila je dugo najavljivane izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, a kako je odlučeno, sa njihovom primenom počinje se danas.

- Izmene zakona se pre >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svega odnose na oduzimanje vozila za najteže prekršaje, profesionalne vozače i na uvođenje i prepoznavanje vozača trotineta. Kaznena politika je pooštrena, pa bi vozači trebalo da budu obazriviji - kaže Božović.

Govoreći o kažnjavanju najbahatijih vozača, on je rekao da će se najteži prekršaju vremenom menjati, kao i da je trenutno to vožnja u kontra smeru po auto-putu.

- Postavljanje saobraćajnih znakova o kontra smeru na auto-putu je samo mera koja treba da dopuni i popravi stanje saobraćaja. Međutim, i do sada je bilo potpuno jasno kako treba da se vozi. Prema tome, ja ne vidim nikakav problem saobraćajne signalizacije u vezi sa pogrešnim načinom vožnje - rekao je sagovornik.

Božović savetuje vozače da moraju da povedu više računa o tome kome vozilo pozajmljuju, a to se posebno odnosi na mlađe članove porodice.

- Mnogo vozača to čini, a mlađi članovi porodice mogu da počine drastične prekršaje i to u poprilično velikoj količini - upozorio je Božović.

Komentarišući zakonske odredbe u vezi sa korišćenjem električnih trotineta, on je naveo da će vozači morati da se kreću po kolovozu, i da neće moći da ih voze lica mlađa od 14 godina.

- Tamo gde postoje biciklistička staza, moraće da se vozi po njoj, i neće smeti da voze po auto-putu - zaključio je Božović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zbog kojih će 18 prekršaja policija oduzimati vozila

Izvor: AutoBlog, 17.Sep.2023, 01:19

Zakon o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojim se uvode strože kazne kao što je oduzimanje vozila, stupio je na snagu. Policija će ubuduće privremeno oduzimati vozila počiniocima najtežih prekršaja koji su u prethodne dve godine već načinili teži saobraćajni...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.