UPOZORENJE LEKARA: Odlazak u toalet pre putovanja može vam SPASITI ŽIVOT

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 17:04

UPOZORENJE LEKARA: Odlazak u toalet pre putovanja može vam SPASITI ŽIVOT

Naša bešika je kao balon, kada mokriš balon se izduvava, a kada patiš, balon se naduva.

Nikolas Romano, lekar iz medicinske konsultantske kompanije Med Explained, objavio je video u kojem objašnjava zašto bi odlazak u toalet pre putovanja trebalo da bude obavezan. Prema njegovim rečima, mokrenje pre putovanja može bukvalno da vam spasi život.

Ako doživite saobraćajnu nesreću sa naduvanom bešikom, verovatnoća intraperitonealne povrede trbušnog zida >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je znatno veća i može da izazove "brzu smrt".

Tvoja bešika je kao balon, kada mokriš balon se izduvava, a kada patiš, balon se naduvava. Ako ste u saobraćajnoj nesreći sa naduvanom bešikom, veća je verovatnoća da će ona pući.

- Sigurnosni pojas takođe može da predstavlja problem jer može da pritisne punu bešiku - rekao je Romano.

- Ruptura bešike može dovesti do ozbiljnih komplikacija kao što su infekcija, sepsa, otkazivanje bubrega. Najgore je što ljudi rizikuju smrt odlaganjem mokrenja - zaključuje Romano.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.