U toku 2014. godine najpopularnija boja automobila bila je bela

Izvor: Moto.rs, 10.Dec.2014, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku 2014. godine najpopularnija boja automobila bila je bela

Nedavno istraživanje koje je bilo sprovedeno od strane PPG Industries pokazalo je da je bela još jednom zaslužila titulu najpopularnije boje.

Četvrtina onih koji su kupili automobil u protekloj godini odbrala je belu boju, navodi se u saopštenju PPG Industries, a u toku ove godine bela boja je zabeležila rast popularnosti na 28 odsto. Na drugom mestu je crna sa 18 odsto, dok treće mesto dele boja srebra i siva sa po 13 odsto.

PPG naglašava da je popularnost sive >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << boje u protekle dve godine opala za 7 odsto. PPG Industries pretpostavlja da će kupci u toku naredne godine više da se fokusiraju na prirodne boje, kao što su narandžasta, boja bakra i braon nijanse, te da će veliku popularnost zabeležiti i boja bronze i boja kalaja.

foto © Vauxhall

Nastavak na Moto.rs...






Povezane vesti

Bela boja automobila najpopularnija u 2014.

Izvor: Blic, 10.Dec.2014

Studija koju je izvršila američka firma "PPG Undustries" pokazala je da je i ove godine bela boja najzastupljenija kada je prodaja novih automobila u pitanju. Čak 28 posto svih novih automobila prodatih širom sveta tokom ove godine je bele boje...Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa..Besplatno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.