U Toyoti najavljuju drastičan pad cena automobila pokretanih vodonikom

Izvor: AutoBlog, 01.Nov.2017, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Toyoti najavljuju drastičan pad cena automobila pokretanih vodonikom

U Toyoti veruju da će u skoroj budućnosti drastično pojeftiniti modeli pokretani vodonikom i izjednačiti se s konkurencijom. Tu se pre svega misli na hibride s kojima bi cenovno trebalo da se izjednače do 2025. godine, javlja Autocar. Zvuči dosta utopistički s obzirom da je cena modela Mirai oko tri puta veća od Priusa. Zbog pada cena, prodaja automobila s gorivim ćelijama bi trebalo da značajno poraste, smatraju u Toyoti. Početkom 2020-tih lansiraćemo novu generaciju gorivih ćelija, što će obezbediti veliki korak napred. Danas je godišnja proizvodnja modela Mirai oko 3.000 primeraka, a 2025. će biti bar deset puta veća“, izjavio je Naomichi Hata, šef razvoja novih poslovnih strategija za britanski magazin. Izvor: Index.hr Foto: arhiva...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Automobil na vodonik koštaće 2025. kao hibridni danas

Izvor: B92, 01.Nov.2017

U Toyoti veruju da će cena serijskih modela automobila koji za pogon koriste vodonične gorivne ćelije do sredine naredne decenije pasti toliko da će ova vrsta vozila biti u istom cenovnom rangu sa današnjim modelima sa hibridnim pogonskim sistemom.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.