U SAD hoće da zabrane kineske automobile, brinu se da špijuniraju Amerikance

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 11:24

U SAD hoće da zabrane kineske automobile, brinu se da špijuniraju Amerikance

Bela kuća planira da uvede nove zakone kojima bi se ograničili kineski proizvođači tako da ne smeju da prodaju vozila sa visokom tehnologijom u SAD.

Na ovaj način, smatraju zakonodavci, zaštitili bi se podaci američkih stanovnika, bez obzira na to što proizvođači već koriste fabrike u Meksiku kako bi zaobišli sankcije na proizvode napravljene u Kini.

Ova pravila su smišljena tako da spreče "pametne automobile" da prikupljaju podatke o Amerikancima, i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ih zatim prenose zemljama koje vlada SAD smatra za pretnju po svoju bezbednost.

Bajdenova administracija je zabrinuta da bi sposobnost automobila da prikupljaju podatke o vozačima mogla da se koristi za špijuniranje Amerikanaca, pošto kineska regulativa traži da podatke koji su na ovaj način prikupljeni, proizvođači automobila drže u okviru njenih granica.

Bela kuća će već sledeće nedelje razmatrati o ovom pitanju, rekao je dobro upoznat izvor za Bloomberg, a zanimljivo je da bi ovo na neki način bila "odmazda", jer je u Kini zabranjeno da Tesla automobili zalaze u određena vojno osetljiva područja, iz istih razloga koje i SAD navode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerika planira ograničiti kineske proizvođače automobila

Izvor: Capital.ba, 11.Feb.2024

WAŠINGTON –  Bijela kuća planira da uvede nove zakone kojima bi se ograničili kineski proizvođači tako da ne smiju da prodaju vozila sa visokom tehnologijom u SAD. Na ovaj način, smatraju zakonodavci, zaštitili bi se podaci američkih stanovnika, bez obzira na to što proizvođači već koriste...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.