U REPUBLICI SRPSKOJ SVE MOGUĆE! Detaljna analiza stanja dan posle u BiH, da li je moguće PONAVLJANJE IZBORA?

Izvor: Kurir, 03.Okt.2022, 21:14

U REPUBLICI SRPSKOJ SVE MOGUĆE! Detaljna analiza stanja dan posle u BiH, da li je moguće PONAVLJANJE IZBORA?

Prema preliminarnim rezultatima CIK-a, objavljenim jutro posle opštih izbora, u tročlano Predsedništvo BiH kao srpski član predsedništva ući će Željka Cvijanović (Savez nezavisnih socijaldemokrata) iz Republike Srpske, ispred bošnjaka ući će Denis Bećirović (Socijaldemokratska partija) koji je na iznenađenje svih pobedio Bakira Izetbegovića i Željko Komšić (Demokratska fronta) iz Federacije BiH ispred Hrvata. Dok su rezultati za srpskog člana predsedništva BiH bili ubrzo poznati, neizvesno je bilo u trci za predsednika Republike Srpske. Prvo je izašao PDP sa svojim podacima i proglasio pobedu njihovog kandidata Jelene Trivić, a nešto kasnije obratio se i Milorad Dodik sa svojim podacima i istakao da ubedljivo vodi, ali da će sačekati zvanične rezultate da se to i potvrdi.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Cvijanović: Hvala građanima za veliku podršku; Bećirović proglasio pobedu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 05:22

Kandidat za srpskog člana Predsedništva BiH Željka Cvijanović zahvalila je građanima Republike Srpske za veliku podršku SNSD-u na opštim izborima u BiH...Cvijanovićeva je rekla da je najvažnije da je ona izabrana iz Republike Srpske i da će u Predsedništvu BiH predstavljati stavove Srpske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.