U Nemačkoj košta pola miliona evra, u SAD samo 100.000. Otkud tolika razlika?

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 19:30

U Nemačkoj košta pola miliona evra, u SAD "samo" 100.000. Otkud tolika razlika?

Tesla ima politiku koja zabranjuje vlasnicima Cybertrucka da prodaju vozilo prve godine. Ako to urade, Tesli moraju da plate 50 hiljada dolara.

Iako Tesla nema nameru da prodaje svoj futuristički Cybertruck van Severne Amerike, to ne znači da nećemo videti vozilo u Evropi. Oni koji žele da ga voze po Evropi moraće duboko da kopaju u novčanike.

Priča se da će električni pikap biti izložen ovog proleća u dostavnom centru u Štutgartu Holcgerlingen, domu Mercedesa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Poršea. Sve je to marketing. Tesla želi da pokaže moć, a Cybertruck je upravo takav projekat. Dakle, ne možete ga kupiti u Evropi, ali je i dalje na listi Kleinanzeigen oglasa u Nemačkoj po neverovatnoj ceni od 485.000 evra. Cena ovakvog novog vozila u SAD je oko 100.000 evra, piše Revijahak.

Zašto postoji tolika razlika u ceni? Prodavac tvrdi da je to zbog individualnih troškova homologacije kako bi ovaj automobil bio legalan u Evropi. Ovi radovi uključuju nove farove i branik, kao i zamenu priključka za punjenje kako bi bio kompatibilan sa evropskim punjačima. Tesla takođe ima politiku koja zabranjuje vlasnicima Cybertrucka da prodaju vozilo prve godine. Ako to urade, Tesli moraju da plate 50 hiljada dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.