TranStar Racing Dagger GT sa 2000KS

Izvor: B92, 08.Jul.2010, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TranStar Racing Dagger GT sa 2000KS

Danas više nije potrebno raspolagati sopstvenom tehnologijom kako biste izradili superautomobil. Dovoljan je status NASA-inog inženjera aerodinamike i dizajnera trkačkog automobila Saleen S7, kao i internetska stranica putem koje ćete svetu ponosno objaviti izgradnju novog, najsnažnijeg američkog supersportskog automobila.



Dagger GT pogoni biturbo punjeni benzinski motor nepoznate zapremine koji razvija (bolje rečeno, razvijaće) 2.000 KS i 2.700 Nm obrtnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << momenta. Ne, nismo pogrešno napisali.

U TransStar Racingu veruju da će to biti dovoljno za sprint automobila od 0 do 100 km/h za svega 1,5 sekundi i rekordnih 480 km/h maksimalne brzine.

Pri tom se Amerikanci ne zamaraju previše istraživanjem, razvojem i kvalitetom tvrdeći da su sve komponente koje će ugrađivati u automobil već proverene na drugim proizvodima i da nema potrebe da se troši dodatni novac na testiranje njihovog koegzistiranja u Daggeru GT.

Ekipa TransStar Racinga planira već 2011. godine da proizvede pet superautomobila od kojih su dva navodno već prodata.

Automobil će se po ceni od 450.000 američkih dolara (oko 355.665 evra) nuditi u tri verzije – trkačkoj, za svakodnevnu vožnju i luksuznoj.

Živi bili pa videli.

Izvor - T-Portal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

„Mercedes“ pokazao novi CL

Izvor: Blic, 09.Jul.2010, 01:20

Da leto ne prođe bez premijera iz „Mercedesa“ pobrinuo se novi i elegantniji kupe CL, izrađen na osnovi S klase. Novi „Mercedes CL“ nudi više luksuza, moderne tehnologije, sigurnosti i snage, a manju potrošnju i emisiju štetnih gasova. ..Formula „više, više, više" svakako će se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.