Toyota i dalje najvredniji auto-brend na svetu

Izvor: B92, 01.Jul.2020, 11:35

Toyota i dalje najvredniji auto-brend na svetu

Jedini automobilski brend koji je povećao svoju vrednost u odnosu na prošlu godinu je Tesla.

Kompanija Kantar, koja se bavi istraživanjem tržišta, objavila je listu 100 najvrednijih brendova na svetu, a na njoj su se našle samo tri automobilske marke.

Toyota je zauzela 48. poziciju, kao najvredniji automobilski brend na svetu, uprkos tome što joj je u odnosu na 2019. opala vrednost za 3%.

Druga auto-marka koja je uspela da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uđe u Top 100 svetskih brendova je Mercedes-Benz, kao 56. na listi. Kako se navodi, nemački proizvođač automobila izgubio je 9% svoje vrednosti u poređenju sa prošlom godinom.

Treći i poslednji automobilski brend koji se plasirao u prvih 100 (na 61. mestu) takođe je iz Nemačke, a u pitanju je BMW.

"Bavarci" su u odnosu na 2019. izgubili 12% svoje vrednosti.

Ako posmatramo samo auto-marke, na 4. mestu najvrednijih automobilskih brendova na svetu je američki proizvođač električnih automobila Tesla, peti je Ford, dok je šesta Honda.

Na sedmom mestu je Nissan, osmi je Audi, deveti Volkswagen, a listu prvih 10 zaokružuje Porsche.

Svi navedeni auto-brendovi su izgubili nešto od svoje vrednosti u poslednjih godinu dana, izuzimajući Teslu, čija je vrednost, kako se navodi, porasla za 22% u odnosu na 2019.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Toyota je najvredniji automobilski brend na svetu

Izvor: AutoBlog, 02.Jul.2020, 07:33

Kompanija Kantar, koja se bavi istraživanjem tržišta, objavila je listu 100 najvrednijih brendova na svetu. Toyota je zauzela 48. poziciju, kao najvredniji automobilski brend na svetu, uprkos tome što joj je u odnosu na 2019. pala vrednost za 3%. Druga auto-marka koja je uspela da uđe u Top 100...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.