Top 5 najskupljih SUV na svetu: Za neke marke niste ni čuli FOTO

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 12:06

Top 5 najskupljih SUV na svetu: Za neke marke niste ni čuli FOTO

Svi najveći brendovi imaju bar po jednu liniju suludo skupih SUV vozila sa moćnim motorima i dodatnim komponentama od kojih "zaboli glava".

Ovo je pet najskupljih SUV-ova na svetu - za neke marke možda niste ni čuli, a treba i napomenuti da je ovo lista gde su obuhvaćeni samo novi modeli, dakle izuzeti su oni automobili koji su prodati na aukcijama i slično.

Ova prethodna generacija G klase dolazi u 6x6 verziji, i teži 3.850 kilograma. Pogoni je 5,5-litarski V8 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << motor sa 544 KS i 760 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Takođe, dolazi i sa 37-inčnim gumama.

Cena: 545.000 dolara

Zanimljivog dizajna, ovaj SUV ima zadnji deo krova koji se spušta, za potpun ugođaj tokom vožnje. Pogonski sklop čini 6,0-litarski V12 motor sa 621 KS i 1.000 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a brzina mu je ograničena na 180 km/h.

Napravljena su još neka poboljšanja, a kokpit sadrži rasklapajuće stolove, držače za čaše sa sistemom grejanja i hlađenja, kao i multimedijalni sistem pozadi. Još jedna stvar - ovaj model je ekskluziva jer je ograničen na samo 99 primeraka.

Cena: $754.000 dolara

Ako mislite da je ovo pomalo bizaran izgled - niste jedini. Dartz Prombron dolazi iz Letonije, a telo mu je presvučeno kombinacijom kevlara i titanijuma. Pored toga, sadrži skener zenice oka i otiska prsta, kamere, sirene i elektrifikovane brave.

U "srcu" mu se nalazi 6,0-litarski V12 motor sa neverovatnih 1.500 KS. Iako je možda malo poznata na ovim prostorima, kompanija i dalje radi punom parom, a obećali su da će uskoro napraviti "još ekstremniji SUV".

Cena: 1.2 miliona dolara

Ovaj automobil inspiraciju za izgled našao je u modelima kao što su Ford Bronco, Land Rover Defender, i H1 Humvee. Njegov V8 motor ima 1.100 KS, a moguć je i električni pogon od 1.000 KS. Motor je uparen sa dvostepenim menjačem, a moguće je i upravljanje sa sva četiri točka ako želite maksimalnu kontrolu u teškim terenskim uslovima.

Cena: 1.5 miliona dolara

Apsolutni pobednik rubrike - Karlmann King baš i izgleda kao da je najskuplji SUV na svetu. Inspirisan je automobilom Ford F-550, a telo mu je otporno na metke, baš kao što bi i trebalo da bude na ovakvom "čudovištu". Može se birati verzija za od četiri do sedam putnika, a unutra su TV, stolovi, čak i aparat za pravljenje kafe.

Što se tiče pogonskog sklopa, tu je 6,8-litarski V10 motor, a brzina mu je ograničena na 140 km/h. Nažalost, čini se da se ovaj model više ne proizvodi, mada je verovatno veliki faktor u toj odluci neverovatna svota novca koju moraju da plate oni koji bi da ga voze.

Cena: 1.9 miliona dolara

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Top 5 najskupljih SUV na svijetu

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Mar.2024, 09:46

Svi najveći brendovi imaju bar po jednu liniju suludo skupih SUV vozila sa moćnim motorima i dodatnim komponentama od kojih "zaboli glava".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.