Tinejdžeru se za ubistvo automobilom sudi kao odraslom

Izvor: Autoportal.rs, 20.Jan.2015, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžeru se za ubistvo automobilom sudi kao odraslom

Sjedinjene Američke Države su poznate po tome da imaju, u zavisnosti od države do države, veoma stroge zakone koji vrlo lako šalju optuženike na robiju. Ali u ovom slučaju, njiova interpretacija zakona je za svaku pohvalu.

U Njujorku će se održati suđenje na kojem će maloletnom Frenklinu Rejesu biti suđeno kao odrasloj osobi. Rejes je u junu 2013. vozeći svoj SUV preleteo preko ivičnjaka i usmrtio četvorogodišnju devojčicu. Uz to je i pobegao sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << mesta nesreće, bežao od policije a sve vreme je vozio bez dozvole.

Rejes je prvobitno optužen i trebalo je da na suđenju ima status maloletnog lica, što bi značilo da je maksimalna zatvorska kazna za njega četiri godine. Međutim kako je mladić napravio dva prekršaja dok je bio pušten uz kauciju, od kojih je jedan napad na policajca, on je time izgubio status maloletnika.

Ukoliko bude proglašen krivim maksimalna kazna može da iznosi do devet godina zatvora. Pored toga što je usmrtio devojčicu on je tom prilikom ozbiljno povredio i njenu baku. Njegov advokat tvrdi da je do incidenta došlo zbog pogrešno obeleženih radova na putu.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.