Teslina prva evropska fabrika otvorena u Holandiji

Izvor: Nacionalna klasa, 21.Nov.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teslina prva evropska fabrika otvorena u Holandiji

Prva evropska fabrika američke komapnije Tesla otvorena je u holandskom gradu Tilburg. U ovom pogonu sklapaće se Model S za britansko tržište i ostatak Evrope, što će značajno smanjiti vreme isporuke automobila kupcima na ovim tržištima.

Nova fabrika sklapaće 450 vozila sedmično, a maksimalan kapacitet je 1.000 vozila za sedam dana. Pogon Tilburg neće proizvoditi Model S, nego će se u njemu vršti spajanje pogonskog sklopa, baterijskog pakovanja i zadnje osovine. Ove komponente >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << stizaće iz matične fabrike u Kaliforniji.

Ovo postrojenje specifično je po stazi za testiranje dužine 750 metara u zatvorenom prostoru. Na ovoj stazi simuliraće se različite površine puta i vršiće se provere vibracija i nivoa buke pre isporuke vozila kupcima. Ovde će takođe biti testiran i sistem Autopilot.

U fabrici Tilburg praviće se sve postojeće varijante Modela S, uključujući vrh ponude - P90D. U bliskoj budućnosti u ovoj fabrici počeće i sklapanje Teslinog Model X.

Američki proizvođač električnih automobila ima cilj da do 2020. godine dostigne godišnju proizvodnju od 500.000 automobila. Kompanija je prošle godine proizvela 35.000 vozila, ali i dalje posluje sa gubicima.

Više od polovine Teslinih automobila proda sa u Sjedinjenim Američkim Državama, oko 30% u Evropi, a samo 10% u Kini.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.