Tesli se ne piše dobro na sudu: Bili su svesni da problemi postoje

Izvor: B92, 26.Nov.2023, 09:19

Tesli se ne piše dobro na sudu: "Bili su svesni da problemi postoje"

Sud na Floridi presudio je da postoje "razumni dokazi" da su šef Tesle Ilon Mask i drugi menadžeri znali za defektan sistem autopilota na njihovim automobilima.

Sudija Rid Skot zaključio je da tužba protiv Tesle zbog sudara sa smrtnim ishodom može ići na sud, i da je moguće da će kompanija dobiti naredbu za plaćanje odštete zbog nemara, prenosi Rojters.

Ova presuda je korak nazad za Teslu, nakon što su pobedili dvaput na sudu protiv onih koji su ih takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tužili zbog autopilota koji nije radio kako je predviđeno. Iz Maskove kompanije još nisu komentarisali ceo slučaj.

Saobraćajna nesreća o kojoj je reč desila se 2019. godine u Majamiju, kada je Tesla Model 3 podleteo pood prikolicu velikog kamiona i tom prilikom je vozač Tesle poginuo. Suđenje je trebalo da se održi u oktobru, ali je odloženo i još nije naveden novi datum.

"Tesla se odlučio za marketinšku strategiju kojom su prikazivali svoje proizvode kao autonomne. Maskove javne izjave o tehnologiji imale su značajan efekat na to šta ljudi misle o mogućnostima proizvoda", rekao je sudija.

Sudija je ovaj slučaj uporedio sa nesrećom iz 2016. godine kada autopilot takođe nije radio kako je trebalo, i rekao da je "razumno zaključiti kako su Tesla šefovi i inžinjeri bili akutno svesni problema koje autopilot ima na raskrsnicama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.