Tesla u Indiji gradi fabriku za pola miliona vozila

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 08:31

Tesla u Indiji gradi fabriku za pola miliona vozila

Najeftiniji automobili koštaće dva miliona rupija (24.400 dolara).

Kompanija Tesla započela je razgovore sa indijskom vladom o investicionom predlogu za otvaranje fabrike automobila u Indiji sa godišnjim kapacitetom proizvodnje 500.000 električnih automobila, piše Biznis.rs.

Rojters navodi, prenoseći informacije dnevnog lista Times of India, da će cene najeftinijih vozila biti dva miliona rupija (24.400 dolara), kao i da Tesla razmatra da koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Indiju kao izvoznu bazu za isporuke automobila u zemlje indo-pacifičkog regiona, navode izvori iz indijske vlade.

Ovi razgovori pokazuju promenu strategije američkog proizvođača električnih vozila.

Prošle godine, razgovori su zaustavljeni nakon što je indijska vlada odbila da prihvati zahtev Tesle da dozvoli niže takse na automobile, koje mogu iznositi i 100 odsto.

Indija je želela da Tesla proizvodi automobile lokalno, ali američka kompanija je nameravala da najpre izvozi svoja vozila kako bi proverila snagu potražnje.

U obnovljenim naporima da uđe na indijsko tržište, Tesla je u maju razgovarala sa indijskim zvaničnicima o podsticajima koje nudi vlada za proizvodnju automobila i baterija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.