Tesla svakog minuta gubi 6.500 dolara

Izvor: AutoBlog, 01.Maj.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesla svakog minuta gubi 6.500 dolara

Direktor Tesle Ilon Mask našalio se 1. aprila da je kompanija pred bankrotom. To se nije dogodilo, ali ako je verovati informacijama Blumberga (Bloomberg) nije ni daleko od toga. Uprkos "najprodukvitnijem kvartalu u istoriji kompanije" na početku 2018, Tesla i dalje ima problema da ispuni norme proizvodnje Modela 3, što je unervozilo investitore, a sve to je uticalo na pad vrednosti akcija. Tesla je tokom aprila saopštila da je dostigla najbrži rast neke automobilske kompanije u modernoj eri, ali to izgleda mnogo košta kompaniju. Kako prenosi Blumberg, Tesla svakog minuta gubi 6.500 dolara, što je 390.000 na sat, odnosno 9.360.000 dnevno. Ovaj masovan odliv keša znači da bi Tesla mogao ostati bez novca već do kraja 2018. Analitičari...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

ŠALA POSTAJE STVARNOST? Blumberg: Kompaniji Ilona Maska preti bankrot

Izvor: Kurir, 01.Maj.2018

Direktor kompanije Tesla Ilon Mask se 1. aprila našalio da je kompanija pred bankrotom, a ako je verovati iformacijama agencije Blumberg, kompanija nije ni daleko od toga.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.