Tesla stiže u Španiju?

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 13:01

Tesla stiže u Španiju?

Američki proizvođač električnih automobila Tesla je u pregovorima sa čelnicima regionalne vlade Valensije u Španiji o ulaganju u automobilsku industriju, rekao je Rojtersu izvor blizak razgovorima.

Portparol regionalne vlade Valensije je rekao Rojtersu da su održali sastanke i razgovore sa neidentifikovanom kompanijom o "velikoj automobilskoj investiciji", ali je odbio da saopšti više detalja, pozivajući se na poverljivost pregovora.

Drugi izvor je potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je reč o kompaniji Tesla. Španske poslovne novine Cinco Dias citiraju izvore koji kažu da će investicija biti fabrika automobila i da bi njena ukupna veličina mogla da dostigne 4,5 milijardi evra (4,83 milijarde dolara).

Vlada Valensije je u saopštenju negirala da je postigao sporazum sa Teslom. Tesla nije odmah odgovorio na zahtev za komentar, dok je centralna vlada Španije odbila da komentariše.

Španija je drugi po veličini proizvođač automobila u Evropi i koristi sredstva Evropske unije za oporavak od pandemije COVID-a da privuče proizvođače automobila da ulažu u proizvodnju baterija i električnih vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.