Tesla krivi Bosch za najveći opoziv do sada

Izvor: AutoBlog, 07.Maj.2018, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesla krivi Bosch za najveći opoziv do sada

Kompanija Tesla okrivila je dobavljača delova za Model S, kompaniju Bosch, da je isporučila komponente koje rđaju u dodiru sa solju kojom se posipaju putevi. Prema najnovijim saopštešnjima Tesle, troškove najvećeg opoziva Modela S do sada pokriće dobavaljač, kompanija Bosch, koja je isporučila delobe upravljačkog mehanizma sklone rđanju. Opozov je obuhvatio čak 125.000 primeraka Modela S, čiji su zavrtnji na upravljačkom mehanizmu počeli da korodiraju. Problem se javio samo na primercima koji su voženi u zemljama sa hladnom klimom, gde su putevi posipani solju na bazi magnezijuma ili kalcijuma, za razliku od onih koji su posipani natrijum-hloridom, odnosno kuhinjskom solju. Tesla svakako planira zamenu vijaka, odnosno šrafova...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Tesla krivi Bosch za najveći opoziv do sada

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Maj.2018, 08:22

Kompanija Tesla okrivila je dobavljača dijelova za Model S, kompaniju Bosch, da je isporučila komponente koje rđaju u dodiru sa solju kojom se posipaju putevi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.