Tesla S provereno bezbedan

Izvor: B92, 19.Avg.2013, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesla S provereno bezbedan

Bezbednost svakog novog modela testiraju proizvođači ali i specijalizovane organizacije, kao što su evropski EuroNCAP ili američki NHTSA i IIHS, tako što simuliraju prave sudare u kontrolisanim uslovima. Ipak, krajnju oceni bezbednosti nekog vozila daju događaji iz stvarnog života.

Sudeći na osnovu udesa koji se dogodio u gradu Marfrisboro u Tenesiju, kada je jedan primerak modela Tesla S polomio i oborio drveni električni stub, može se zaključiti da je ovaj automobil >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veoma bezbedan.

Na fotografijama sa lica mesta vide se znatna oštećenja na prednjem delu vozila, ali i da je kabina automobila ostala praktično netaknuta. Kao posledica udarca u stub, aktivirali su se svi vazdušni jastuci, pa uprkos silini udara u vozilu nije bilo povređenih.

Kako je saopštila lokalna policija, za upravljačem se nalazila 34-godišnja žena koja je vozila pod dejstvom alkohola. Ona je, prema izveštaju, kazala policajcu da je izgubila kontrolu nad vozilom jer je "nešto petljala oko radija".

Policajac je posumnjao da sa ženom nešto nije u redu kada je od nje zatražio dokumenta. Umesto da ih pruži saobraćajucu, ona ih je predala jednom od vatrogasaca koji se nalazio pored njega.

Inače, Tesla S je osvojio maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost na testu koji je sprovela američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA).

Pogledajte šta se dogodilo kada vozač jednog SUV vozila iz Arizone oborio električni stub svojim automobilom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.