Teksas najavio ‘dodatni porez za vlasnike električnih automobila‘

Izvor: AutoBlog, 28.Apr.2023, 08:33

Teksas najavio ‘dodatni porez za vlasnike električnih automobila‘

Kako piše HoustonCronicle, inicijativa je pokrenuta u predstavničkom domu savezne države Teksas, a radi se o iznosu od 200 dolara (180 evra) kojeg će godišnje plaćati svi vlasnici električnih vozila. Budući da potpuno električni automobili ne plaćaju nikakve trošarine na gorivo (najveći deo državnih prihoda za puteve) - državni službenici predlažu godišnju naknadu od 200 dolara koja bi se plaćala uz registraciju vozila. Kako prenosi Jutarnji.hr, vlasnici električnih vozila tvrde da naknada nije poštena te smatraju da bi trebalo pronaći neki drugi način oporezivanja. Pritom predlažu uvođenje godišnje naknade na bazi kilometraže. Međutim, iako bi to bila pravednija naknada za vozače električnih vozila, problem...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Teksas najavio dodatni porez za vlasnike električnih automobila

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2023

Kako piše "HoustonCronicle", inicijativa je pokrenuta u predstavničkom domu savezne države Teksas, a radi se o iznosu od 200 dolara (180 evra) kojeg će godišnje plaćati svi vlasnici električnih vozila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.