Taksi tarife od 1. decembra

Izvor: B92, 25.Nov.2010, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksi tarife od 1. decembra

„Obračun" sa taksistima koji na aerodromu „Nikola Tesla" rade po sopstvenom cenovniku i potkradaju mušterije počeće 1. decembra.



Taksisti će od sledeće srede naplaćivati po fiksnom cenovniku, a u zavisnosti od destinacije koju treba da pređu, građani će morati da izdvoje 1.500, 2.000, 3.000, 4.500 ili 7.000 dinara.

Posle propalog pokušaja sa nalepnicama za taksiste, ovo je prvi ozbiljniji pokušaj zavođenja reda na aerodromu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Posle niza sastanaka, izgleda da su taksisti, uz određene korekcije fiksnog cenovnika, ipak pristali na uvođenje fiksne cene. Većina predstavnika taksi udruženja slaže se sa tim da će ova mera doprineti poboljšanju usluge. Ukoliko sistem profunkcioniše na način na koji je predviđen, prostora za malverzacije jednostavno više neće biti.

- Uporedo sa postavljanjem kamera koje će pratiti vozila i detektovati one koji mogu da rade na aerodromu postojaće i gradska dispečerska služba koju će činiti radnici Direkcije u fluorescentnim prslucima i oni će putnicima deliti potvrde u obliku vaučera - kaže Aleksandar Đukić, pomoćnik direktora Direkcije za javni prevoz.

Fiksni cenovnik u pet zona

Prva/1.500 Novi Beograd, Surčin, Zemun, Palilula, Banovo brdo, Čukarička padina, Savski venac, Stari grad, Vračar, Voždovac i Zvezdara.

Druga/2.000 Bečmen, Jakovo, Batajnica, Ugrinovci, Žarkovo, Železnik, Višnjica, Krnjača, Rakovica (uži), Jajinci i Kumodraž.

Treća/3.000 Boljevci, Petrovčić, Progar, Ostružnica, Pećani, Rušanj, Sremčica i Umka, Boleč, Kaluđerica, Leštane i Vinča.

Četvrta/ 4.500 Baćevci, Barajevo, Meljak, Velika i Mala Moštanica, Grocka, Ritopek, Vrčin, Zaklopača, Barič, Belo polje, Milođin, Obrenovac, Ugrinovci, Ripanj i Zuce.

Peta/7.000 Lazarevac, Mladenovac, Sopot (cele opštine), Barajevo, Obrenovac i Grocka (rubni delovi opština).

Izvor - BlicOnline

Saznajte ko je na gubitku zbog fiksnih cena taksija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.