Taksi budućnosti

Izvor: Blic, 27.Apr.2010, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksi budućnosti

„Folksvagen“ je potvrdio da će 2013. lansirati svoj prvi električni automobil. Do tada, Nemci su predstavili viziju ekološkog taksija, baziranom na studijskom modelu „spejs-ap“.

„Folksvagen milano taksi" pokreću litijum-jonska baterija i elektromotor (115 KS), a ukupna autonomija iznosi 300 kilometara. Baterije se mogu dopuniti do 80 odsto kapaciteta za manje od jednog sata. Eko-taksi ima velika klizna vrata sa desne strane, dok je suvozačevo sedište pretvoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u prostor za odlaganje prtljaga. Dugačak je samo 3,73 metra, što je idealno za probijanje saobraćajem zagušenim metropolama. Ime je dobio po taksi vozačima iz Milana koji su za svoje automobile birali kombinaciju crne i zelene boje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.