TREBALO BI DA ZNATE: Evo kako se zimi održavaju aluminijumske felne

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2023, 12:55

TREBALO BI DA ZNATE: Evo kako se zimi održavaju aluminijumske felne

Lakše od čeličnih, ali osetljivije!

Aluminijumske felne čine da svaki automobil izgleda lepše, što je i najčešći razlog zašto se vozači odlučuju za taj tip "unutrašnjeg dela točka". Osim toga, one su lakše od čeličnih, što doprinosi boljim ukupnim performansama.

S druge strane, lakša opcija je daleko podložnija oštećenjima od čelične, pa je preporuka da zimi koristite ovu težu i ružniju opciju, jer ju je moguće daleko lakše popraviti od udarca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u snegom pokriveni ivičnjak ili udarne rupe, koje se često pojavljuju na kolovozu krajem zime. Takođe, aluminijum pri niskim temperaturama postaje krt, pa ga mogu oštetiti rizla i industrijska so, a onda "dokrajčiti" prljava voda, bljuzgavica i sneg.

Ako se ipak, iz bilo kod razloga, odlučite da zimu provedete na aluminijumskim felnama, vodite računa da ih češće održavate i perete jednom nedeljno.

Čišćenje aluminijumskih felni:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.