TNG NA SVIM PUTNIM PRAVCIMA U SRBIJI

Izvor: Kurir, 01.Nov.2010, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TNG NA SVIM PUTNIM PRAVCIMA U SRBIJI

Najvišim kvalitetom, pokrivenošću mreže i profesionalnom uslugom NIS planira da postane regionalni lider u prometu naftnih derivata, među kojima veliku ulogu ima promet TNG

U okviru strategije Naftne industrije Srbije da postane srpski i regionalni lider u prometu naftnih derivata važnu kariku predstavlja prodaja tečnog naftnog gasa (TNG)!

Ovaj cilj, u uslovima sve oštrije konkurencije u prometu TNG, biće ostvaren kvalitetom proizvoda, ali i uslugom, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << profesionalnim nastupom na tržištu, navode iz NIS. Sve to biće praćeno poštovanjem rigoroznih zahteva zaštite životne sredine.

Da bi do rezervoara (boce) stigao najkvalitetniji auto-gas, NIS svakodnevno kontroliše kvalitet TNG u svojim akreditovanim laboratorijama. Rezultati pokazuju da je kvalitet TNG koji NIS isporučuje u skladu sa svim zahtevima strogih standarda. Tečni naftni gas je derivat s najbržim trendom rasta na tržištu motora sa unutrašnjim sagorevanjem, prvenstveno u putničkim automobilima.

U skladu sa zahtevima savremenog tržišta, Naftna industrija Srbije će višestruko povećati broj prodajnih mesta auto-gasa na svim putnim pravcima. Zasad se TNG prodaje na preko 60 objekata NIS širom Srbije. Uz to, u planu je znatno povećanje prodajnih mesta za TNG, a sve će biti praćeno modernizacijom mreže pumpi. Lista objekata NIS na kojima se prodaje auto-gas nalazi se na sajtu kompanije njnjnj.nis.rs.

Inače, na svim novoizgrađenim i rekonstruisanim benzinskim stanicama ugrađuje se instalacija za TNG. Do kraja investicionog ciklusa (kraj 2012. godine) NIS bi trebalo da ima oko 200 prodajnih mesta za točenje auto-gasa.

Čisto, sigurno, ekonomično

Ispitivanjima i praktičnom primenom pokazalo se da je TNG jedan od najekonomičnijih, i sa stanovišta ekologije najčistijih goriva. Korišćenje TNG-a u vozilima se može opisati sa tri reči: čisto, sigurno i ekonomično.

Velika većina vozila na benzin može se lako i brzo adaptirati i za potrošnju TNG-a. Cena auto-gasa je za čak 35 do 50 odsto niža od najjeftinijih tečnih goriva. Razlika je tolika da se, najčešće, već nakon prve godine eksploatacije, mogu pokriti investicije uložene u ugradnju opreme za TNG.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.