TINA TARNER je bila ROK IKONA koja je OBOŽAVALA automobile, pogledajte njene reklame iz 1990-ih (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2023, 12:42

TINA TARNER je bila ROK IKONA koja je OBOŽAVALA automobile, pogledajte njene reklame iz 1990-ih (FOTO+VIDEO)

Njene pesme,borbe, njeni voljeni Jaguari, samo su mali deo ogromnog nasleđa koje ostavila za sobom.

Ikona rokenrola Tina Tarner preminula je prošle nedelje u svom domu u Švajcarskoj u 83. godini, ali nasleđe koje ostavlja za sobom veće je od njene epske muzičke karijere. I ona je bila auto-entuzijasta, posedovala je i volela automobile tokom svog života.

Tina je slavno posedovala Jaguar KSJ6 i KSK-E, koji joj je poklonio njen bivši muž i muzički saradnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ajk Tarner. KSK-E, nosio je registarsku tablicu "1 Tina" i postao je predmet spora tokom razvoda para 1978. godine.

Sad news for (not only) the kids of the 80s, like me:#TinaTurner, queen of pop, died today, aged 82.

You were & will always be: simply the best.♥ https://t.co/AmcpLUYndV pic.twitter.com/CUmp17RivW

— 📵Frédéric von Wenz 🚗⛽️ (@UltimativCars) May 24, 2023

„Na moje olakšanje, sudija je presudio u moju korist“, napisala je Tarnerova u svojoj autobiografiji iz 2018 Moja ljubavna priča. "Tako da sam sudnice izašlao sa svojim imenom  i moja dva Jaguara — automobila koja su meni lično data."

Rétro cars voiture 🚗 IKE & TINA TURNER en Californie 1970s USA 🇺🇸 pic.twitter.com/unNFheptAh

— Mémoire2Ville (@Memoire2cite) May 25, 2023

Nakon razvoda, Tina je iz nužde ponovo počela da gradi svoju karijeru. Godine 1984. objavljen je njen album Private Dancer i koji je napravio ogroman komercijalni uspeh, prodavši se u 10 miliona primeraka širom sveta. Tina Tarner je postala redovno ime na top listama pop muzike sa pesmama kao što su „What's Love Got to Do With It“, „Better Be Good to Me“ i „Private Dancer“.

The recently departed Tina Turner @Superstar_Cars @Rockstarscars

RiP good lady... pic.twitter.com/1bmGy35HeW

— Ivy Cottage Baker (@Ivycottagebaker) May 26, 2023

Sa svojom zvezdom u usponu i tri nove Gremi nagrade u njenoj koferi trofeja, Tina je glumila zajedno sa Melom Gibsonom u trećem delu apokaliptičnog filmskog serijala Pobesneli Maks- Pobesneli Maks izvan Thunderdomea. Snimila je dve nove pesme za film, od kojih joj je jedna donela četvrtu solo nagradu Gremi. Na kraju je osvojila osam tokom svoje karijere, a jednu je na početku karijere podelila sa Ajkom za njihovu hit pesmu „Proud Mari“.

Tina Turner was known for many things: her unmistakable raspy voice, her unrivaled on-stage energy, and her ability to overcome whatever life threw her way. Did you know she was also an avid an auto enthusiast?

Read more: https://t.co/HmNRl8JpzI

— Hagerty (@Hagerty) May 30, 2023

Kako je njen muzički i filmski uspeh podigao njenu zvezdu sve više, Američki Plimouth je pozvao Tarnerovu za seriju televizijskih reklama za svoju liniju automobila, uključujući sedan Acclaim i sportski kupe Laser, automobil koji je 1989. osvojio nagradu 10 najboljih od Automobila i vozača. .

Iako nisu baš Jaguari, Tarnerova ljubav prema automobilima i njenoj radosti života na kameri doprineli su ubedljivom marketingu za Plimut. U svom zaštićenom predenju, prikazana je na zadnjem sedištu Acclaim-a za koji kaže: „Sada je ovaj automobil napravljen za udobnost. Pitam se šta još imamo zajedničkog.“

Tarnerova je svoj život živela punim plućima  i koristila muziku da bi podelila svoje lične borbe, što ju je učinilo poznatom rok zvezdom za razliku od bilo koje druge. Njen automobilski entuzijazam je nešto što nam je drago što je i ona podelila, iako će ostati upamćena uglavnom po doprinosu u muzičkoj industriji.

„Možda zvuči glupo, ali jedno od mojih omiljenih bekstava i tajnog zadovoljstva bila je vožnja mog Jaguara“, napisala je ona u svojoj autobiografiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.