TESLA UVODI INOVACIJE: Napravljen je prvi Cybertruck

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2023, 17:35

TESLA UVODI INOVACIJE: Napravljen je prvi Cybertruck

Izgleda nestvarno.

Tesla je saopštio da je prvi Cybertruck električni pikap napravljen u Gigafabrici u Teksasu. Jednu sliku prati i kratko saopštenje na Tviteru: "Prvi Cybertruck napravljen u Giga Teksasu!".

Ilon Mask je retvitovao Teslino saopštenje na svom profilu, napisavši "Čestitam Teslinom timu!".

Kamionet izgleda praktično isto kao i najnoviji prototipovi koji su primećeni protkelih nedelja. U svakom slučaju, ovo označava početak proizvodnje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << petog serijskog putničkog automobila brenda, tri i po godine nakon što je Tesla počeo da proizvodi svoje četvrto vozilo, Model Y, u januaru 2020.

U maju je Ilon Mask procenio da bi Tesla mogao da proda između 250.000 i 500.000 Cybertrucka godišnje kada proizvodnja dostigne puni ritam. - Napravićemo onoliko koliko ljudi žele i mogu da priušte - rekao je izvršni direktor Tesle, dodajući da će biti teško učiniti cenu pristupačnom jer je Cybertruck novi automobil sa novom metodom proizvodnje – egzoskeletom napravljenim od ultra-tvrdog 30X nerđajućeg čelika.

Govoreći o isporukama, Mask je u aprilu rekao da će se događaj primopredaje Cybertrucka održati do kraja trećeg kvartala, što verovatno znači septembar 2023.

Međutim, treba očekivati da će Tesla isporučiti tek mali broj Cybertrucka kupcima, jer proizvodnja tek počinje.

Izvršni direktor je ranije rekao da će početna proizvodnja Cybertrucka početi u leto 2023. i da će obimnija proizvodnja uslediti 2024. godine, a očekuje se da će proizvodnja do tada biti ograničena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.