TEMPIRANE BOMBE NA PUTEVIMA: Austrijski vozači koji danima prevoze izbeglice već su na ivici snage i

Izvor: Kurir, 09.Nov.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEMPIRANE BOMBE NA PUTEVIMA: Austrijski vozači koji danima prevoze izbeglice već su na ivici snage i

Dvojica kolega su izgubila posao jer nisu hteli više da ovo rade, izjavio je jedan od šofera koji vozi na relaciji od Šentilja do Špilfelda.

ŠPILFELD - Preumorni, izloženi pretnjama, suočeni sa ljudskom nesrećom, svedoci nasilja među  izbeglicama, organizacioni problemi..., takva je svakodnevnica dvesta austrijskih vozača autobusa koji svakodnevno prevoze izbeglice od slovenačko-austrijske granice do granice Austrije sa nemačkom (Šentilj / Špilfeld).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
"Ne pišite molim moje ime. Dvojica kolega su izgubila posao jer nisu hteli više da ovo rade", izjavio je jedan od šofera bečkom listu Kronen Cajtung. On kaže da je zapravo najgore u svemu tome što preopterećeni, preumorni i pod prevelikim stresom šoferi autobusa predstavljaju veliku opasnost za druge učesnike u saobraćaju.

Ovaj šofer je pokazao je novinarima plan rada, iz kojeg se vidi da vozi tri dana uzastopno, po 18 časova dnevno. Ministarstvo saobraćaja Austrije je zbog izbegličke krize, za vozače izbeglica napravilo izuzetak i oni ne moraju da se pridržavaju propisa po kojima ne smeju da voze više do osam sati u toku jednog dana bez odmora.

Oni kritikuju i policiju, koja ukrcava ljude različitih nacija u autobuse, pa dolazi do svađa, čak i tuča. Ako vozači stanu u Lincu, izbeglice pobesne. Oni preko GPS sistema na svojim telefonima prate rutu i traže da ih direktno voze u Nemačku. Boje se da će biti izigrani i gube živce ako vide da  autobus skreće sa autoputa.

Ako autobus stane na autoputu zbog paize za odlazak u toalet uvek nedostaje desetak putnika, koji na svoju ruku nastavljaju put za Nemačku. Nakon puta i istovara izbeglica na granici sa Nemačkom, autobusi lične na đubrište, kaže neimenovani šofer.

"Užasno je šta sve nalazimo u vozilima", kaže on.

Autor: Milan Ilić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.